Keittiön sisustus

Keittiö, kyökki, virkahuone, keittokomero. Rakkaalla paikalla on monta nimeä. Keittiö on monen kodin tiloista se, jossa aikaa vietetään tahtomattakiin paljon. Keittiö on myös kodin huoneista se, jonka sisustuksen tulee olla paitsi asukkaiden näköinen, myös toimiva arjen keskellä.

COFFEE kahvipurkki 14cm x 16cm.
Säilytypurkit ovat toimivan keittiön tärkeimpiä tuotteita.ittiön tärkeimpiä tuotteita.

Kun halutaan avaruutta tiloihin, ovat vanhat pimeät keittiökulmaukset vaihdettu avokeittiöihin, jolloin keittiöön yhdistyy saumattomasti esim. ruokailutila tai olohuone. Yläkaappien poisto on nyt hyvin yleistä eikä klassista astiankuivauskaappiakaan enää kaivata samalla tavalla kuin ennen. Kun kaapistoja poistetaan ja tilalle asennetaan avohyllyjä, tulevat entistä tärkeämmäksi myös katseenkestävien säilytyspurkkien ja säilytystuotteiden hankinta. Eikä säilytyspurkeissa pidä unohtaa niiden toimivuutta. Oikea koko oikeille tuotteille, riittävän tiiviit kannet ja käytettävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia keittiön säilytystuotteille.

Valkoinen emaliastia Komposti.
Ruoantähteet näppärästi talteen tyylikkäisiin biojäteastioihin

Ruoantähteet tyylikkäisiin biojäteastioihin

Kokkaillessa syntyy aina ruoantähteitä. Vaikka ruokahävikki tulisin minimoida mahdollisimman pieneksi, kertyy esim. hedelmien ja vihannesten kuorista sekä käytetyistä teepusseista ja suodatinpusseista yllättävän paljon biojätettä.

Biojätteen keräys on monessa keittiössä hankala järjestää, sillä roskavaunut ovat hyvin usein pieniä, eikä biojätettä useinkaan haluta kerätä astiaan, jossa ei ole kantta. Kanneton biojäteastia nimittäin kyllä huomataan hyvin nopeasti toimimattomaksi hajun vuoksi.

Toimivan biojäteastian valinnassa on hyvä miettiä seuraavat asiat valmiiksi

  • minne biojäteastia sijoitetaan? Tuleeko astia keittiön pöydälle tai sivutasolle vai kentien halutaanko se kaappiin piiloon. Minkä verran pöytätilaa astia saa viedä?
  • Halutaanko biojäteasia suodattimella vai ilman? Suodattimella varustetut biojäteastiat valkoinen 12L, musta 12L ja pienempi musta astia pitävät hajut todella tiukasti sisällä ja suodattimen ansiosta ilma pääsee kiertämään asiassa.
Emaliset biojäteastiat keittiöön.
Valkoiset emaliastiat ovat tyylikkäitä biojäteastioita

Keittiön sisustus

Olipa keittiösi minkä tahansa muotoinen, värinen tai tyylinen, kaikista tärkeimmät asiat keittiön sisustuksessa ovat oma makusi ja toimivuus. Vaikka trendit olisivat vaikka ja mitä, jos ne eivät istu omaan tyyliin eivätkä tunnu toimivilta, kannattaa ne unohtaa. Sisustuksessa on parasta se, ettei siinä ole yhtä ja oikeaa tyyliä eikä tapaa.

Huolehdi siitä, että keittiössä on niin mukavaa olla kuin mahdollista, kaikki ovat mahdollisimman toimivasti ympärillä ja luo keittiöön ihania yksityiskohtia sisustukseen. Käytä mielikuvitusta tavaroiden kanssa ja hyödynnä jokainen säilytystila parhaasi mukaan.

Mitä mieleisempi keittiö on, sitä mukavampaa siellä on viettää hetket ruoanlaiton parissa. Älä siis jätä keittiötä vähimmälle huomiolle vaan tee siitä viihtyisä ja toimiva paikka juuri Sinulle!

monikäyttöiset ja tyyliikkäät posliinikannut keittiöön.
Erilaiset kannut toimivat myös säilytyksessä

Ihania sisustushetkiä ♥

Kommentoi